SETUP @ Digital Love

SETUP @ Digital Love
© Digital Love, een avond van het Groninger Forum op 5 februari 2020

Woensdag 5 februari 2020

SETUP @ Digital Love

Tijd
20:00-22:00
Entree
€ 10,00
Koop jouw ticket!

SETUP's Siri Beerends spreekt tijdens Digital Love in het Groninger Forum over AI en onze synthetische vriendschappen met chatbots, pratende barbies en digitale assistenten.

Wat is de waarde van liefde en intimiteit in een tijdperk dat steeds meer gedomineerd wordt door kunstmatige intelligentie? Tijdens Digital Love in het Groninger Forum is dit het onderwerp van discussie.

Synthetische vriendschap

Het ontmoeten van een mogelijk nieuwe partner verschuift van de kroeg naar je smartphone en de algoritmen van Tinder. En dat niet alleen. Steeds vaker horen we over digitale vriendschap: mensen die vriendschappelijke gevoelens ervaren bij AI-toepassingen. Dat is voor de tech-industrie geen onverwachte ontwikkeling. Met emotie-herkenningssoftware en speciale empathie labs proberen bedrijven hun digitale assistenten, pratende barbies en chatrobots zo 'empathisch' mogelijk te maken.

Siri vraagt zich af: is een digitale vriend die nooit tegenspreekt een waardevolle vriend? En hoe betrouwbaar zijn digitale assistenten en bedrijven die onze emoties proberen te 'begrijpen'?

Digital Love

Digital Love is een thema avond in het AI: More than Human programma van het Groninger Forum. Met Siri Beerends, cultuursocioloog en promovendus aan de universiteit Twente en werkzaam bij Medialab SETUP. De host van het programma is Jarno Duursma, auteur en spreker over kunstmatige intelligentie.