ICANN Annual General Member Meeting (Online)

ICANN Annual General Member Meeting (Online)

Zaterdag 17 oktober 2020

ICANN Annual General Member Meeting (Online)

Tijd
10:00
Einddatum
Donderdag 22 oktober 2020, 21:00
Entree
Gratis

Een keer per jaar komen alle leden van de Internet Association for Assigned Names and Numbers bij elkaar. SETUP is er dit jaar bij om de eerste stappen te zetten op weg naar een nieuw topleveldomein met een boodschap: .sorry.

Om de tech-industrie tot verandering aan te zetten is een groot gebaar nodig. Hoe dwingen we hen een stap verder te gaan dan alleen sorry zeggen voor gemaakte fouten? Daarvoor is het .sorry topleveldomein. Een nieuwe, vaste plek op het internet waar sorry niet het einde is van het gesprek, maar het begin. 

Een wat-level-domein?!

Een topleveldomein (TLD) is het stuk van een internetadres dat achter de punt staat, zoals .nl en .com, maar ook .bier en .amsterdam. Communities en bedrijven hebben, sinds dat in 2012 kon, met de registratie van topleveldomeinen online hun plekken geclaimd. Zo hebben de paardenfans gezorgd voor .horse, de developers voor .dev en de kunstenaars voor .art. 

Maar nieuwe TLD’s ontstaan niet vanzelf, daar zit een enorm proces en een enorme organisatie achter: de Internet Association for Assigned Names and Number - of kort gezegd de ICANN. Om meer inzicht te krijgen in de werking van de coöperatie van mensen die het internet beheren, gaan we samen met kenner en beheerder van het .nl topleveldomein SIDN naar ICANN's Annual General Member meeting.

Natuurlijk houden we je op de hoogte: ga naar www.setup.nl/sorry voor meer informatie en om je aan te sluiten bij de sorry-revolutie!