ARS Electronica Garden

ARS Electronica Garden
© HKU

Donderdag 10 september 2020

ARS Electronica Garden

Tijd
20:30
Einddatum
Zaterdag 12 september 2020, 18:00
Entree
Gratis
Meer informatie

Ars Electronica, 's werelds meest toonaangevende podium voor kunst, technologie en wetenschap, viert dit jaar opnieuw een Utrechtse editie waar HKU alumni hun werk tonen en bespreken.

’s Werelds meest toonaangevende podium voor kunst, technologie en maatschappij, Ars Electronica, komt naar Utrecht! In een gedecentraliseerd festival, organiseren 120 instituten van over de hele wereld een programma onderdeel. Zo ook HKU in Utrecht: Ars Electronica Garden Utrecht. Gecureerd en georganiseerd door HKU en gerealiseerd in samenwerking met SETUP, Uncloud, Creative Coding Utrecht, Kapitaal en House TMM.

Perfomance-avond, expo en dialogues

Onder het thema ‘nieuwe verbindingen’ tonen studenten en alumni hun werk online en verzorgen de partners online/offline talks en exposities. Welke nieuwe verbindingen zijn nodig en worden tegelijkertijd opgedrongen door de wereld om ons heen? We verkennen thema's zoals genetische modificatie, surveillance society en kunstmatige intelligentie. Het driedaagse programma start met een performance avond die als livestream online te volgen is.

SETUP presenteert in dit programma de installatie Guest Worker, een installatie die bij SETUP werd gemaakt door Merijn van Moll en Ruben van de Ven en gaat in op de groeiende onzichtbare arbeidersklasse die schijnbaar zelfstandig funcitionerende AI-systemen draaiende houden. Daarnaast zijn we moderator van twee dialogen met makers:

  • Imagining Tomorrow
    Vrijdag 11 september 13.00 - 14.00 uur (livestream)
    Met makers Nienke Meinster en Bertrand Burgers gaan we in gesprek over de waarde van artistiek ontwerpend onderzoek bij het verbeelden van mogelijke toekomstscenario's rond technologie.

  • Shifting Perspectives
    Vrijdag 12 september 15.00 - 16.00 uur (livestream)
    Welke rol speelt kunst in het ons kunnen inbeelden van de dichtbije toekomst van technologie in de maatschappij. We hebben het erover met makers Lisa Bast en Roel Weerdenburg.

Meer info

Via arselectronica.hku.nl of het Facebookevent.