Algoritmisch Historisch Museum in Groningen

Algoritmisch Historisch Museum in Groningen
© De rekenbezegelaar uit het AHM: ontmoet je perfecte katholieke partner

Maandag 9 maart 2020

Algoritmisch Historisch Museum in Groningen

Tijd
10:00
Einddatum
Vrijdag 10 april 2020, 17:00
Entree
Gratis

Het Algoritmisch Historisch Museum neemt dit keer Groningen mee in een alternatieve geschiedenis waar algoritmen de dienst uitmaakten.

De belofte is dat algoritmen de wereld eerlijker, mooier en productiever maken. Algoritmen zijn immers gemaakt van pure wiskunde. Die kennen toch geen vooroordelen? SETUP rekent in het Algoritmisch Historisch Museum af met hardnekkige mythes rondom algoritmen.

In het Algoritmisch Historisch Museum vervalsen we de Nederlandse geschiedenis en schetsen we een wereld waarin algoritmen al eeuwenlang voorhanden zijn. Hadden we met een zelfbevestigende feedbackloop wel afgerekend met het onrecht, de ongelijkheid of de beklemmende moraal uit het verleden?

Bekijk vier beladen thema’s uit de Nederlandse geschiedenis door een algoritmische bril en ontdek hoe technologie sociale ontwikkelingen stuurt. Ontmoet bijvoorbeeld je ideale (katholieke) partner uit de jaren ‘50 in Verzuilingstinder. Of maak je eigen zielevlek in een datagedreven jaren ‘20 versie van een beroepentest.

Locatie

Het AHM is te zien bij de Gemeente Groningen (Gedempte Zuiderdiep 98, Groningen) tijdens Nederland Digitaal, een landelijke conferentie die het kabinet dit jaar in Groningen organiseert.