Uitfeest Utrecht

Uitfeest Utrecht
© Martijn de Vliegher en Jan Waatze Schuurman

Zondag 15 september 2019

Uitfeest Utrecht

Tijd
11:00-18:00
Locatie
Utrecht | Academiegebouw
Entree
Gratis
Meer informatie

Op 15 september openen we het culturele jaar tijdens het Culturele Zondagen Uitfeest! SETUP toont twee werken in het Academiegebouw.

DIY Algorithmic Clickbait Movies: Hoe dit project over clickbait je leven zal veranderen

Algoritmen in bijvoorbeeld Youtube of Netflix bepalen welke videosuggesties op jouw scherm verschijnen. Maar inmiddels zijn er ook algoritmen die zelf bepalen wat de inhoud van die video’s is. Ze bedenken nieuwe catchy formats of schrijven complete scripts uit. Vooral voor kinderseries spugen algoritmen de meest belachelijke scenario’s uit. Toch halen deze video’s duizenden views. SETUP neemt je mee in deze nieuwe wereld: hoe is het om als maker binnen het stramien van algoritmisch gegenereerde clickbait titels te werken? Ervaar het zelf in onze DIY-booth. You won’t believe what happens next!
SETUP i.s.m. Martijn de Vliegher en Jan Waatze Schuurman

AI AI Barbie: Als je speelgoed terug gaat praten

Met de opkomst van kunstmatige intelligentie is kinderspeelgoed een stuk geavanceerder geworden. Maar welk opvoedboekje houden A.I. Barbie en haar pratende robotvrienden er eigenlijk op na? Hoe mengt A.I. zich in de relatie tussen ouders en kinderen? Medialab SETUP onderzoekt de opkomst van slim speelgoed en vroeg ontwerper Yifan Yaing om vier korte films over dit onderwerp te maken. In deze screening nemen we je mee in de toekomst van opvoeden met technologie.
SETUP i.s.m. Yifan Yaing