Algoritmisch Historisch Museum in Den Bosch

Algoritmisch Historisch Museum in Den Bosch
© Sebastiaan ter Burg

Vrijdag 18 oktober 2019

Algoritmisch Historisch Museum in Den Bosch

Tijd
10:00
Einddatum
Zaterdag 26 oktober 2019, 18:00
Locatie
Den Bosch | Werkwarenhuis
Entree
Gratis

In het Algoritmisch Historisch Museum in Den Bosch neemt SETUP je mee in een alternatieve geschiedenis waar algoritmes de dienst uitmaakten.

De belofte is dat algoritmen de wereld eerlijker, mooier en productiever maken. Algoritmen zijn immers gemaakt van pure wiskunde. Die kennen toch geen vooroordelen? Medialab SETUP wil afrekenen met hardnekkige mythes rondom algoritmen.

In het Algoritmisch Historisch Museum vervalsen we de Nederlandse geschiedenis en schetsen we een wereld waarin algoritmen al eeuwenlang voorhanden zijn. Hadden we met een zelfbevestigende feedbackloop wel afgerekend met het onrecht, de ongelijkheid of de beklemmende moraal uit het verleden?

Bekijk vier beladen thema’s uit de Nederlandse geschiedenis door een algoritmische bril en ontdek hoe technologie sociale ontwikkelingen stuurt. Ontmoet bijvoorbeeld je ideale (katholieke) partner uit de jaren ‘50 in Verzuilingstinder. Of maak je eigen zielevlek in een datagedreven jaren ‘20 versie van een beroepentest.

Het AHM is te zien in het Werkwarenhuis. Deze culturele broedplaats op terrein Tramkade in Den Bosch is tijdens de tentoonstelling van donderdag t/m zondag geopend. 

I.s.m. het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.