SWEATSHOP op Highlight Festival

SWEATSHOP op Highlight Festival
© Dongwei Su

Zaterdag 17 november 2018

SWEATSHOP op Highlight Festival

Tijd
16:00-23:00
Locatie
Delft | OPEN Delft
Entree
€ 17,50
Meer informatie

De indrukwekkende installatie SWEATSHOP van Casper de Jong en Floortje Wijnands reist naar Delft voor Highlight Festival.

De installatie SWEATSHOP is ontwikkeld door theatervormgever Casper de Jong en modeontwerpster Floortje Wijnands. Na de eerste vertoning in Utrecht tijdens Culturele Zondag - Utrecht Digitaal, reist SWEATSHOP nu af naar Delft speciaal voor HighLight Festival. Met SWEATSHOP onderzoeken De Jong en Wijnands het grensvlak tussen mens en robot. Wanneer wordt de één de ander?

SWEATSHOP

Door hun interesses in automatisering en mode te combineren ontstond het werk SWEATSHOP – een installatie waarin tien naaimachines noeste arbeid verrichten, onafgebroken en zonder ooit moe te worden. De machines worden tot het uiterste gedreven om hun doel te behalen.

HighLight Festival

HighLight Festival is het nieuwe art & technology event van Delft van de organisatoren van Museumnacht Delft. Op zaterdag 17 november zie, hoor en voel je op 11 locaties in de stad wat de impact van techniek is op onze maatschappij. HighLight toont spectaculaire werken en ontdekkingen, vertelt de verhalen van de makers, maar presenteert ook een muziekprogramma, debatprogramma en projecten waarin studenten samenwerken met toonaangevende ontwerpers en kunstenaars.

Installation48

SWEATSHOP is ontwikkeld in opdracht van SETUP en Oneseconds. Voor het project Installation48 nodigden we Utrechtse mediakunstenaars uit om vier nieuwe interactieve installaties te bouwen die de nieuwe werkelijkheid waarin we leven, verbeelden. De teams bestaan uit verschillende kunstenaars met ieder hun eigen specialisatie. Voor Installation48 bundelen zij hun krachten in installaties op het snijvlak van hun eigen interesses en werkwijzen. De werken zijn ontwikkeld in exact 48 dagen.

Locatie: OPEN, Vesteplein 100, Delft