SETUP op TodaysArt Festival 2018

SETUP op TodaysArt Festival 2018
© Isabel Mager

Vrijdag 21 september 2018

SETUP op TodaysArt Festival 2018

Tijd
17:00
Einddatum
Zondag 23 september 2018, 18:00
Locatie
Den Haag | The Grey Space in the Middle
Entree
€ 70,00
Koop jouw ticket!

Wat als een computer zou bepalen of je wordt aangenomen voor een baan?

Wat als een computer zou bepalen of je wordt aangenomen voor een baan? Het klinkt als een aflevering van Black Mirror, maar als je bij een bedrijf als Unilever solliciteert is het werkelijkheid. Veel multinationals maken tegenwoordig namelijk gebruik van het online video sollicitatieplatform HireVue om hun sollicitatieprocedure eenvoudiger en efficiënter te maken.

In HireVue worden sollicitanten gevraagd om een video van zichzelf op te nemen. Deze video’s worden vervolgens door een algoritme gescreend om jouw gezichtsuitdrukkingen, woordgebruik en zelfs de klankkleur van je stem te analyseren. Daarmee wordt bepaald of jij een geschikte werknemer voor het bedrijf bent. Maar hoe komt het systeem tot dit oordeel?

Tijdens TodaysArt presenteert SETUP het werk Input = Output van Isabel Mager. In dit werk zien wij haar poging om deze geheime sollicitatiealgoritmen bloot te leggen. Stap in de interactieve installatie om zelf een videosollicitatie af te nemen en zie hoe haar Emotion AI jouw gezicht en stem live omvormt in data. Hoe moet je je gedragen om een good fit te zijn?

TodaysArt Festival is een festival voor transdisciplinaire creativiteit en digitale cultuur en vindt plaats op verschillende locaties in Den Haag. Input = Output is van 21 tot en met 23 september te bezoeken in Grey Space in the Middle. Op 22 september geeft Isabel Mager hier een lezing over haar werk van 14:15 tot 14:45.