SETUP op Nacht van de Dictatuur

SETUP op Nacht van de Dictatuur

Vrijdag 14 september 2018

SETUP op Nacht van de Dictatuur

Tijd
20:00-23:00
Locatie
Utrecht | TivoliVredenburg
Entree
€ 12,50
Koop jouw ticket!

Hoe vrij zijn we werkelijk?

De Nacht van de Dictatuur is het jaarlijkse evenement waarbij onderdrukking en dictaturen centraal staan. Komende editie spreekt Siri Beerends namens SETUP tijdens het evenement in TivoliVredenburg.

Dictaturen lijken in het vrije westen ver weg. We zijn vrij om te doen wat we willen, delen onze levens online en zijn meer op de hoogte van globale ontwikkelingen dan ooit tevoren. Maar hoe vrij zijn wij werkelijk? Op internet houden slimme algoritmes ons gevangen en belemmeren zij de vrije uitwisseling van informatie. Moderne leiders hebben dankzij geavanceerde technologieën nieuwe machtsmiddelen in handen om hun burgers te controleren. Wat betekent dit voor ons democratisch proces?

Tijdens de Nacht van de Dictatuur in TivoliVredenburg nemen we het begrip dictatuur - in al haar verschijningsvormen - onder de loep. Met o.a. techblogger Jamie Barlett (UK) en prof. Marlies Glasius (UvA). Namens SETUP zal Siri Beerends een presentatie houden over Flagged en RANG; twee van de werken die binnen ons jaarprogramma Civil Weapons of Math Retaliation zijn ontworpen.

De Nacht van de Dictatuur is bedacht door ProDemos als tegenhanger van de Dag van de Democratie, die door de VN is uitgeroepen op 15 september, en werd voor het eerst georganiseerd in 2010.