SETUP op IDFA DocLab Live

SETUP op IDFA DocLab Live
© Bart Leguijt

Vrijdag 16 november 2018

SETUP op IDFA DocLab Live

Tijd
20:00-22:00
Locatie
Amsterdam | De Brakke Grond
Entree
€ 11,00
Koop jouw ticket!

Deze vrijdag presenteren we de installatie Input = Output tijdens DocLab Live: Artificial Stupidity, onderdeel van IDFA.

Tijdens DocLab Live: Artificial Stupidity presenteert SETUP het werk Input=Output van Isabel Mager. In dit werk zien wij haar poging om geheime sollicitatiealgoritmen bloot te leggen.

Wat als een computer zou bepalen of je wordt aangenomen voor een baan? Het klinkt als een aflevering van Black Mirror, maar als je bij een bedrijf als Unilever solliciteert is het werkelijkheid. Veel multinationals maken tegenwoordig namelijk gebruik van het online video sollicitatieplatform HireVue om hun sollicitatieprocedure eenvoudiger en efficiënter te maken. In HireVue worden sollicitanten gevraagd om een video van zichzelf op te nemen. Deze video’s worden vervolgens door een algoritme gescreend om jouw gezichtsuitdrukkingen, woordgebruik en zelfs de klankkleur van je stem te analyseren. Daarmee wordt bepaald of jij een geschikte werknemer voor het bedrijf bent. Maar hoe komt het systeem tot dit oordeel?

Tijdens DocLab Live: Artificial Stupidity stapt een proefpersoon uit het publiek in de interactieve installatie om een videosollicitatie af te nemen en ziet het publiek hoe de Emotion AI het gezicht en de stem van de proefpersoon live omvormt in data. Hoe moet je je gedragen om een good fit te zijn?

DocLab Live: Artificial Stupidity is een onderdeel van IDFA: International Documentary Filmfestival Amsterdam. De avond staat in het teken van de mens versus kunstmatige intelligentie. Tijdens het event zie je naast de Input=Output presentatie van SETUP performances van The Collider: Chapter One, een virtueel experiment met nieuwe vormen van fysiek contact en The Social Sorting Experiment van The Smartphone Orchestra.

Prijs
Regulier: €11,00
Student: €8,50