ROBOTS in Bibliotheek Utrecht

ROBOTS in Bibliotheek Utrecht
© Dongwei Su

Woensdag 26 september 2018

ROBOTS in Bibliotheek Utrecht

Tijd
10:00
Einddatum
Zondag 4 november 2018, 18:00
Locatie
Utrecht | De Bibliotheek Utrecht Uitverkocht

Robots moeten als nieuwkomers veel leren en worden opgevoed. Dat vereist aandacht, zorg en vooral liefde.

Kun je vrienden worden met een robot? Wat betekent de computer in ons dagelijks leven nu en in de toekomst? In de digitale werkplaats ROBOTS zetten we samen met kunstenaar Casper de Jong en de Vrijstaat, jong en oud op verrassende wijze aan het denken over een heel actueel thema. Dit najaar is ROBOTS te zien in de Centrale Bibliotheek in Utrecht.

Vanuit het jaar 2060 kijken we terug in de tijd. Aan het einde van de vorige eeuw was een tablet om te Netflixen nog toekomstmuziek, terwijl er in 2060 wellicht een robot voor de klas staat. In diverse ROBO-labs kunnen kinderen kijken, experimenteren, filosoferen en uitvinden hoe onze relatie met robots er in 2060 uit zal zien.

De eerste editie van ROBOTS was in het voorjaar van 2018 te zien bij de Vrijstaat en we kijken terug op een groot succes, met veel bezoekers en leuke reacties. En er is dan ook goed nieuws, de digitale werkplaats komt terug! Vanaf 26 september t/m 4 november is ROBOTS te bezoeken in de Bibliotheek Utrecht.

Helaas is deze expositie in de Bibliotheek Utrecht helemaal uitverkocht. Maar, de werkplaats ROBOTS is van 15 september t/m 2 december ook te bezoeken als onderdeel van het educatieprogramma Robot Love Academy van de expositie Robot Love in Eindhoven.