Installation 48

Installation 48

Event

Vanaf 18 september
Robots, Internet, Vuur, Pixels


Details

Datum
dinsdag 18 sep 2018 09:00 tot zondag 4 nov 2018 18:00
Entree
Gratis
Locatie
Binnenkort bekend

Geroast worden door een robot of je frustraties uitschreeuwen in zand. Dit zijn twee van de werken die zijn gemaakt tijdens Installation 48 in 2017. Wat kunnen we dit jaar beleven? In 2018 nodigen Medialab SETUP en oneseconds acht Utrechtse mediakunstenaars uit om in 48 dagen vier nieuwe interactieve installaties te bouwen. Deze werken maken nieuwe technologische ontwikkelingen voor een breed publiek bespreekbaar en invoelbaar. Daarnaast is het maakproces gericht op kennisdeling tussen professionals, die elkaar inspireren en experimenteren met nieuwe technieken. Zullen ze het redden binnen de tijd? 

De teams gaan op 18 september aan de slag en zullen de prototypes van hun installaties presenteren tijdens Bring Your Own Beamer op 29 september. De definitieve installaties gaan in premiere tijdens Culturele Zondag Utrecht Digitaal op 4 november, in de schitterende Michaëlskapel van de Domtoren, op het Domplein en bij de Nijverheid. Kom langs en ga de onverwachte interactie met deze werken aan. Meer weten over de teams en hun projecten? Je leest het hier.

Tijdens de 48 dagen zullen we verslag doen van het werkproces via verschillende kanalen. Blijf op de hoogte via de website, Twitter en Facebook.

 

 

Partners

Support