Input = Output op Culturele Zondagen

Input = Output op Culturele Zondagen
© Bart Leguijt

Zondag 16 september 2018

Input = Output op Culturele Zondagen

Tijd
13:00-17:00
Locatie
Utrecht | Winkel van Sinkel
Entree
Gratis

Wat als een computer zou bepalen of je wordt aangenomen voor een baan?

Wat als een computer zou bepalen of je wordt aangenomen voor een baan? Het klinkt als een aflevering van Black Mirror, maar als je bij een bedrijf als Unilever solliciteert is het werkelijkheid. Veel multinationals maken tegenwoordig namelijk gebruik van het online video sollicitatieplatform HireVue om hun sollicitatieprocedure eenvoudiger en efficiënter te maken.

In HireVue worden sollicitanten gevraagd om een video van zichzelf op te nemen. Deze video’s worden vervolgens door een algoritme gescreend om jouw gezichtsuitdrukkingen, woordgebruik en zelfs de klankkleur van je stem te analyseren. Daarmee wordt bepaald of jij een good fit voor het bedrijf bent. Maar hoe komt het systeem tot dit oordeel?

Tijdens het Culturele Zondagen Uitfeest 2018 presenteert SETUP het werk Input = Output van Isabel Mager. In dit werk zien wij haar poging om deze geheime sollicitatiealgoritmen bloot te leggen. Stap in de interactieve installatie om zelf een videosollicitatie af te nemen en zie hoe haar Emotion AI jouw gezicht en stem live omvormt in data. Hoe moet je je gedragen om een good fit te zijn?