Digitale werkplaats ROBOTS op RobotLove

Digitale werkplaats ROBOTS op RobotLove
© Dongwei Su

Zaterdag 15 september 2018

Digitale werkplaats ROBOTS op RobotLove

Tijd
11:00
Einddatum
Zondag 2 december 2018, 18:00
Locatie
Eindhoven | Campina Melkfabriek
Entree
€ 6,00
Koop jouw ticket!

Robots moeten als nieuwkomers veel leren en worden opgevoed. Dat vereist aandacht, zorg en vooral liefde.

Kun je vrienden worden met een robot? Wat betekent de computer in ons dagelijks leven nu en in de toekomst? In de digitale werkplaats ROBOTS zetten we samen met kunstenaar Casper de Jong en de Vrijstaat jong en oud op verrassende wijze aan het denken over een heel actueel thema. Dit najaar is ROBOTS te bezoeken in Eindhoven, als onderdeel van de expositie Robot Love.

Vanuit het jaar 2060 kijken we terug in de tijd. Aan het einde van de vorige eeuw was een tablet om te Netflixen nog toekomstmuziek, terwijl er in 2060 wellicht een robot voor de klas staat. In diverse ROBO-labs kunnen kinderen kijken, experimenteren, filosoferen en uitvinden hoe onze relatie met robots er in 2060 uit zal zien.

De eerste editie van ROBOTS was in het voorjaar van 2018 te zien bij de Vrijstaat en we kijken terug op een groot succes, met veel bezoekers en leuke reacties. En er is dan ook goed nieuws, de digitale werkplaats komt terug! Vanaf 15 september t/m 2 december is ROBOTS te bezoeken als onderdeel van het educatieprogramma Robot Love Academy van de expositie Robot Love in Eindhoven.

Robot Love is een interactieve expo experience over de liefde tussen mens en robot. Meer dan 50 kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers stellen de vraag of robots in staat zijn tot liefde. En of jij van ze kunt houden. Wandel door het bijzondere gebouw en ontdek wat jij nu écht voelt, denkt en vindt van de invloed van techniek en innovatie op onze maatschappij. Een groot aantal werken is speciaal voor Robot Love gemaakt.

Voor bezoekers is de werkplaats ROBOTS geopend in de herfstvakantie: van zaterdag 13 oktober tot en met zondag 28 oktober. Doordeweeks kunnen basisscholen de expositie bezoeken.