Culturele Zondag Utrecht Digitaal

Culturele Zondag Utrecht Digitaal

Event

4 november
mixed-media installaties, virtual reality, interactieve games, multimediale voorstellingen, verrassende lezingen en presentaties


Details

Datum
zondag 4 nov 2018 11:00 tot 18:00
Entree
Gratis
Locatie
Binnenkort bekend

Samen met Impakt en Culturele Zondagen introduceert SETUP de jonge Utrechtse e-culture sector. Maak kennis met trends, projecten, achtergronden en de geschiedenis van de digitale cultuur. Utrechtse organisaties, kunstenaars en opleidingen openen hun deuren en presenteren diverse interessante en belangrijke projecten met onderwerpen die op dit moment in de samenleving spelen.

Verwacht mixed-media installaties, virtual reality, interactieve games, multimediale voorstellingen, verrassende lezingen en presentaties van digitale vormgevers, uitvinders en kunstenaars. SETUP doet met maar liefst vier projecten mee, op wel zes locaties!

Expositie Installation 48 | Domplein, Domtoren & De Nijverheid
SETUP en oneseconds presenteren in de schitterende Michaëlskapel van de Domtoren de vier nieuwe interactieve installaties van het project Installation48. Over algoritmes, internetcultuur en nieuwe vormen van verhalen vertellen. Ga de onverwachte interactie met deze werken aan en ontdek de artistieke kant van nieuwe technologie. Eén installatie vind je bij De Nijverheid, twee werken vind je in de Michaëlskapel van de Domtoren en het vierde werk staat op het Domplein.

Next Culture Lab | Stadhuisbrug
Een Mongoolse yurt op de Stadhuisbrug? Stap binnen en tover de ruimte om naar een club, meditatieve ruimte of koffiehuis. Voer je emoties aan de vissen, knuffel of schreeuw tegen de robots en kijk hoe dit hun gedrag beïnvloedt. Next Culture is een samenwerkingsproject voor een VMBO lesprogramma over technologie.

Yami Ichi / Internet Black Market | TivoliVredenburg
Na Tokyo, New York en Berlijn, vindt vandaag de 25e editie van de internationaal legendarische Yami Ichi plaats in Utrecht. Ruim 100 kunstenaars, ontwerpers en vrijdenkers komen bij elkaar om op deze offline markt échte producten & concepten te verkopen die reageren op de online wereld. Dompel je onder in een internetmarkt vol reacties op cookies, algoritmes, de blockchain, fakenews, de hashtag, emoji en andere online fenomenen.

ROBOTS doe-expo | Bibliotheek Utrecht, derde verdieping
 In de tentoonstelling ga je met Casper mee op tijdreis om alles te leren over de relatie tussen mens en machine. Aan de hand van prikkelende vragen en opdrachten kunnen kinderen experimenteren en uitvinden hoe onze relatie met robots er in 2060 uit zal zien. In samenwerking met de Bibliotheek Utrecht, De Vrijstaat en kunstenaar Casper de Jong.

Kijk voor het gehele programma en de deelnemende locaties op de website van Culturele Zondagen.