PechaKucha Night Utrecht over (100 jaar) De Stijl

PechaKucha Night Utrecht over (100 jaar) De Stijl

Event

20 april
SETUP presenteert: Elegante Algoritmes


Details

Datum
donderdag 20 apr 2017 20:15 tot 23:00
Entree
€ 7,50
Locatie
Het Huis Utrecht
Utrecht

Kun je traditionele kunst vangen in algoritmes? In het project Elegante Algoritmes werden programmeurs uitgedaagd om Mondriaan’s meesterwerk Victory Boogie Woogie te laten verschijnen op een scherm. De Grande Finale vond plaats op 21/04/13 in het Gemeentemuseum. En nu bijna precies 4 jaar later spreken we over dit project tijdens PechaKucha Night Utrecht over (100 jaar) De Stijl.

PechaKucha Night Utrecht brengt (Utrechtse) sprekers bij elkaar die in 20X20 format (20 afbeeldingen die 20 seconden in beeld staan) laten zien hoe en waarom kunststroming De Stijl hen inspireert. Esther Kool vertelt namens SETUP tijdens de speciale PechaKucha Night over het project Elegante Algoritmes.

Victory Boogie Woogie
In het project Elegante Algoritmes legden we aandacht op dé ambacht van de 21e eeuw: programmeren. Hierbij waren de deelnemers vrij in het gebruik van programmeertaal en kregen ze artistieke vrijheid, zolang ze maar gebruik maakten van zo elegant mogelijke algoritmes. De manier waarop de programmeurs te werk moesten gaan was door het werk van Mondriaan te onderzoeken vanuit een nieuwe bril. Vielen er algoritmes en onderliggende regels in de vakken en lijnen van de oude meester te ontdekken?

Door een werk als Victory Boogie Woogie te gebruiken zorgden we voor tweerichtingsverkeer: we hebben programmeurs niet alleen aan het coderen gezet, maar we hebben ook voor nieuw beeldonderzoek gezorgd waarmee traditionele kunst gevierd wordt. 

Meer weten? Kom dan naar de PechaKucha Night op donderdag 20 april in Het Huis!