Kunnen wij dit maken?!

Kunnen wij dit maken?!

Event
© SETUP

4 maart
Inloopworkshop in de Centrale Bibliotheek Utrecht


Details

Datum
zaterdag 4 mrt 2017 12:00
Entree
Gratis
Locatie
Bibliotheek Utrecht
Utrecht

In de workshop Kunnen wij dit maken?! nemen we je mee in de wereld van data en algoritmen.

Vertrekpunt is de razendsnelle opmars van het ‘Internet of Things’: een ontwikkeling waarbij in potentie ieder object in een medium voor digitale creatie verandert. Van poëtische planten tot artistieke afwasborstels: koppel een object aan het internet en een heel scala aan nieuwe mogelijkheden wordt toegankelijk.

Rondom dit thema biedt medialab SETUP een inloopworkshop om de creatieve en ethische kanten van het ‘Internet of Things’ op praktische wijze te verkennen. Wat kunnen we met een huis vol objecten die constant met elkaar, met ons en over ons praten? Welke artistieke mogelijkheden biedt deze nieuwe wereld vol programmeerbare apparatuur? En welke onverwachte gevaren brengt deze wereld met zich mee? Natuurlijk kunnen we het maken. Maar ethisch gezien: kunnen we het wel maken?

Maak je eigen eigenwijze limonademachine of een politiek leeskompas.
Je krijgt de kans om met behulp van onze bestaande recepten een artistiek prototype van een eigenwijze limonademachine of een politiek leeskompas te bouwen. De artistieke recepten die we in deze workshop uitvoeren hebben als doel om ons te laten stilstaan bij de hoe algoritmen steeds meer subtiele veranderingen in onze samenleving aanbrengen, vaak zonder dat we dat door hebben. Natuurlijk krijg je ook de gelegenheid om je creatie te testen! Voel jij je al algoritme-bewuster? 

Kom naar de bibliotheek op zaterdag 4 maart 2017 tussen 12.00 en 17.00 uur en doe gratis mee! Voor meer informatie kun je mailen naar andrea@setup.nl