Installation48: Kick-off

Installation48: Kick-off
© Sebastiaan ter Burg

Zondag 6 augustus 2017

Installation48: Kick-off

Tijd
16:00-19:00
Locatie
Utrecht | De Bibliotheek Utrecht Aanmelden

Ben jij een ontwikkelaar, projection-mapper of interaction-designer en wil je experimenteren met het maken van interactieve installaties?

Ben jij een ontwikkelaar, projection-mapper, bouwer, interaction-designer of ander soort digitaal creatieveling en heb je zin te experimenteren met het maken van interactieve installaties? Dan ben je van harte welkom om aan te sluiten bij onze hackaton Installation48.

Installation48 is een initiatief van One Seconds, Stichting z25.org en SETUP. Een hackaton waarin 5 teams met 5 personen in 48 uur nieuwe interactieve installaties ontwikkelen. Hiervoor is per team een budget van 2.000 euro beschikbaar. De werken gaan in première tijdens Bring Your Own Beamer op 23 september tijdens het Nederlands Film Festival. Dit is wat ons betreft niet het eindpunt van de ontwikkelde werken; we zijn met verschillende festivalproducenten en bedrijven in gesprek om de installaties vaker te programmeren.

Inspiratie

Take on Me van Roland Smeenk
Body scanner van Sebastiaan ter Burg en Hay Kranen
Dwaallumen van de Beeldjutters
DeathTolls Experience van Ali Eslami
Obliteration Room van Yayoi Kusama

Wij zijn natuurlijk ook benieuwd naar jullie ideeën. Wil je meedoen met deze hackaton, schrijf je dan in via het onderstaande formulier. Na de bijeenkomst op 6 juli maken we de definitieve selectie voor het project. Er zijn 25 plekken.

Planning

  • We zien je graag bij deze eerste bijeenkomst op donderdag 6 juli (16.00-19.00) bij SETUP (Oudegracht 167, 3de verdieping in de collegezaal). Dit is het moment om alle makers te spreken en teams te vormen. Ook wisselen we alvast eerste ideeën uit.
  • Op dinsdag 15 augustus is er een tussentijdse meet-up met alle team captains om de vorderingen te bespreken.
  • Op maandag 4 september organiseren we een tweede bijeenkomst om de plannen door te nemen. Op basis hiervan kunnen we een grove materiaallijst opstellen.
  • De hackaton zelf is in het weekend van 15 t/m 17 september (locatie volgt).
  • Op zaterdag 23 september moeten de installaties klaar zijn voor BYOB.