Louche Apparaten Lounge

Louche Apparaten Lounge
© The Selfie Toaster

Zaterdag 11 juni 2016

Louche Apparaten Lounge

Tijd
14:00-16:00
Locatie
Amsterdam | De Brakke Grond
Entree
€ 6,00

In deze korte reeks presentaties onderzoeken we een wereld waarin apparaten niet alleen slim zijn, maar brutaal en bijdehand.

Door het Internet of Things, de Smart City en de verzameling van Big Data krijgen bedrijven en overheden steeds beter zicht op ons dagelijks leven. Dat heeft steeds vaker verrassende gevolgen.

In deze korte presentaties tonen denkers en makers een toekomst waarin onze apparaten ons gaan beoordelen op ons gedrag. Heb je een slecht Big Data profiel? Dan zou je tosti-apparaat je tosti wel eens kunnen laten aanbranden. Misschien wil de lift je niet meer meenemen, en moet je voortaan met de trap. Als je denkt dat dit pure Science Fiction is, dan zullen deze presentaties je verbazen.

Met presentaties van onder andere:

Jaap-Henk Hoepman is associate professor aan het Institute for Computing and Information Sciences (ICIS) aan de Radbout University Nijmegen. Om een veilige internetomgeving te kunnen creëren moedigt Jaap-Henk Hoepman mensen aan om samen te gaan werken. Hij is scientific director van het 'Privacy and Identity Lab', een initiatief in samenwerking met de Radbout Universiteit, Tilburg University en TNO. Jaap-Henk Hoepmans is tevens medeoprichter van Stichting WAMS: When Art Meets Science.

Hans Schnitzler schreef het boek "Het Digitale Proletariaat" en gaf al eerder de tweede Privacy Rede.

Dennis de Bel is een kunstenaar die in het verleden al vaker ondeugende apparaten en projecten maakte. Zijn website is een feestje, ga snel kijken.

Marcel Schouwenaar. Als grote man achter Rotterdamse studio The Incredible Machine schreef hij ook mee aan het Internet of Things Design Manifesto dat de bijbehorende privacyproblemen aankaart.

Marjolein Ruyg aan de opleiding mediatechnologie in Leiden wanneer privacyschending zo raar wordt dat mensen wel boos moeten worden.

Jasper van Loenen werkt als kunstenaar en designer aan de fysicaliteit van digitale media.

Deze bijeenkomst vormt de kick-off van Louche Apparaten, een groter project waarin we met kunstenaar, denkers en makers ondeugende apparaten gaan bouwen die de draak steken met de slimme toekomst. We zouden steeds vaker kunnen merken hoe onze digitale reputatie allerlei fysieke gevolgen heeft in onze leefomgeving.

Dit event is onderdeel van de Zwarte Markt voor Kennis die de Brakke Grond die dag organiseert. Na afloop kun je over deze markt struinen en allerhande ondeugende kennis snoepen in speed-dates en mini-workshops.