Coffee & Cardboards Showcase

Coffee & Cardboards Showcase
© SETUP

Vrijdag 11 maart 2016

Coffee & Cardboards Showcase

Tijd
19:00-22:00
Locatie
Utrecht | The Village Wolvenplein
Entree
Gratis
Reserveer nu!

De Coffee & Cardboards Showcase: kom gloednieuwe 360-graden kunst beleven!

360° showcase

In de afgelopen maanden heeft SETUP zich met verschillende ontwerpers en workshopdeelnemers gebogen over storytelling in virtual reality. We achterhaalden wat er mogelijk is in VR met slechts een aantal simpele tools. Smartphones, Google Cardboards en een flinke bak digitale creativiteit hebben tot een reeks bijzondere werken geleid. Ze worden onthuld op vrijdag 11 maart tijdens de Coffee & Cardboards Showcase opening.

Benieuwd? Kom op 11 maart naar de vrijdagmiddagborrel bij The Village Coffee & Music Wolvenplein. Luister met een goede kop koffie naar verhalen van de makers en bewonder de ontworpen VR-werken. Om 20.00 uur openen we officieel de showcase en toasten we in stijl op het resultaat tijdens Friday's The Weekend.

Designer Cardboards

Naast de workshops hebben we 3 kunstenaars gevraagd om een Cardboard en photosphere geheel in eigen stijl te ontwerpen: Designer Cardboards. We stellen ze alvast even voor:

Joris Diks is ontwerper/illustrator en maakt eigen posters, prints en illustraties. Hij maakt zijn werk met inkt en papier, door te tekenen en te zeefdrukken. Dat hij normaliter veel met de hand werkt is terug te zien in zijn werk en zijn stijl.

Studio Moan is de studio van Peter en Paul uit Utrecht. Hun werk kenmerkt zich door een frisse, strakke en moderne stijl. Zij leerden elkaar kennen op de kunstacademie en hebben een voorliefde voor sterke concepten.

Thomas Noppers is game artist. Zijn werk draait om vette pixels en gladde vectoren. Inspiratie komt veelal van strips en speelgoed, terug te zien in superhelden, robots en dino's.