Workshop Kartonnen Spionnen #1

Workshop Kartonnen Spionnen #1
© SETUP

Zondag 6 september 2015

Workshop Kartonnen Spionnen #1

Tijd
12:00-17:00
Locatie
Utrecht | Fotodok
Entree
€ 5,00
Koop jouw ticket!

Workshop spioneren met de Google Cardboard voor kleine en grote kinderen.

Kom tijdens de opening van de tentoonstelling (No) Privacy bij FOTODOK samen met ons high-tech spieken. Voor kleine en grote kinderen is er een doorlopende workshop driedimensionaal spioneren.

Tijdens de workshop bouw je eerst een echte ‘Google Cardboard’. Dit is een Virtual Reality bril van karton waar je je eigen smartphone (of die van je ouders) in plaatst. Als je die vervolgens opzet waan je je in een heel andere wereld. Daarna verzamel je als geheim agent beelden van mens en dier in de (No) Privacy tentoonstelling. Dit doe je met je smartphone. Om te zorgen dat je niet gesnapt wordt, gebruik je bijvoorbeeld een boek omgebouwd tot smartphone-verberger. De app die je gebruikt om de 3D-foto’s te maken is de Seene app (Iphone, Android). Als je goede foto’s gemaakt hebt, kun je deze terugkijken in je Google Cardboard. Tijmen en Dongwei, die de workshop begeleiden, bepalen daarna of jij geslaagd bent als spion. Daarna neem je bril mee naar huis, zodat je lekker verder kunt blijven oefenen.

Leeftijd: 8 - 14, maar ook interessant voor oudere kinderen en volwassenen.

​Workshopleiders

  • De Utrechtse fotograaf Dong Wei Su. Hij helpt je niet alleen je Google Cardboard in elkaar te zetten, maar vertelt je ook van alles over de werking van je ogen en van camera's.
  • Tijmen Schep is de creatief directeur en spy-master van SETUP. Hij helpt je knutselen en geeft je tips hoe je zo onopvallend mogelijk door de tentoonstelling kunt sluipen.