Nationale Verjaardagskalender Hackathon #3

Nationale Verjaardagskalender Hackathon #3
© SETUP

Zaterdag 31 oktober 2015

Nationale Verjaardagskalender Hackathon #3

Tijd
10:00-17:00
Locatie
Utrecht | SETUP HQ
Entree
Gratis

Alle Nederlanders in een database; help ons mee om te onderzoeken hoe we zelf NSA kunnen spelen.

“Hoe moeilijk zou het zijn om een database van alle Nederlanders te bouwen?” - Met deze vraag begon bij SETUP het project De Nationale Verjaardagskalender.

Aangezien overheden en grote bedrijven al op grote schaal data van ons verzamelen, vond SETUP het tijd om zelf een poging te wagen. De Nationale Verjaardagskalender is die poging. Het doel: een database met de namen, adressen en verjaardagen van in elk geval 1% van alle Nederlanders erin. Mét cadeausuggesties op basis van profiling algoritmes. Deze database willen we op een 99% veilige manier inrichten. Voor het bouwen van de kalender organiseert SETUP tot en met januari 2016 drie hackathons in de Centrale Bibliotheek Utrecht. De eerste vindt plaats op zaterdag 31 oktober, tijdens het Impakt Festival. De tweede en derde vinden plaats op 28 november en 30 januari.

Achtergrond

De Nationale Verjaardagskalender is een kunstproject dat de opmaat vormt voor een theatervoorstelling die vanaf april 2016 op tournee gaat langs bibliotheken. Hiermee willen we Big Data begrijpelijker maken voor een groter publiek. Hieraan gekoppeld is een een journalistiek onderzoek naar profiling.

SETUP is het Utrechtse podium voor iedereen die geïnteresseerd is in de fusie van technologie en cultuur. Door onze speelse, laagdrempelige en activistische insteek zijn wij in staat om deze ontwikkelingen voor een breed publiek grijpbaar te maken.

Meedoen?

Stuur een mail naar Ellen Bijsterbosch op ellen@setup.nl om je aan te melden. Aangezien we met persoonsgegevens werken, is er een protocol voor de omgang met de data. Er zal een Data Protection Officer aanwezig zijn die toeziet op de naleving ervan.