Knuffeldrones op Het Nieuwe Instituut

Knuffeldrones op Het Nieuwe Instituut
© Matthijs Immink

Zondag 3 mei 2015

Knuffeldrones op Het Nieuwe Instituut

Tijd
16:00-20:00
Locatie
Rotterdam | Het Nieuwe Instituut
Entree
Gratis

SETUP organiseert een workshop in het programma Conflict & Innovatie van Het Nieuwe Instituut.

Heeft over 10 jaar iedereen een drone? Is een drone slimmer dan een cavia? En moet iedereen zomaar een drone kunnen kopen?

Drones (onbemande, op afstand bestuurbare vliegtuigjes) rukken op in het straatbeeld. Waar we drones voorheen vooral kenden uit nieuwsberichten over militaire missies, worden ze tegenwoordig steeds slimmer ingezet en beter betaalbaar. Wetenschappers ontwerpen nieuwe functionele drones: zo ruimen drones sinds kort chemisch afval op en helpen ze bij het bestuderen van apen in de jungle. Maar ook in het alledaagse leven kopen mensen steeds vaker drone-bouwpakketten, om er zelf mee te kunnen experimenteren. Snowboarders filmen er bijvoorbeeld hun trucs mee. Ook de politie wil drones gaan inzetten om te helpen bij het surveilleren in de wijk. Maar niet iedereen wil dat drones ons op deze manier nauwlettend in de gaten houden.

Volgens SETUP is het dus hoog tijd om eens na te denken over een wereld waarin we allemaal onze eigen drone bezitten. Wat zou jij doen met een eigen drone? Welke drones zou je liever niet dagelijks tegenkomen?

De worshop Knuffeldrones wordt gegeven binnen de serie 'Conflict en Innovatie' van Het Nieuwe Instituut.