De Privacyrede 2015

De Privacyrede 2015
© SETUP / Sebastiaan ter Burg

Dinsdag 29 september 2015

De Privacyrede 2015

Tijd
20:00-22:00
Locatie
Utrecht | Academiegebouw
Entree
Gratis

Na het succes in 2014 organiseren we wederom een nieuwe Privacyrede. Ditmaal met Hans Schnitzler.

"SO MANY HACKS, so few days in the week to write alarming stories about every one.", kopte Wired recentelijk. Het door Snowden geopende privacydebat is nog immer gaande. Want het eerste deel van 2015 kende een boel schrikbarende hacks, NSA's spionageprogramma kwam aan het wankelen door het verlopen van delen uit de Patriot Act en tegelijkertjid kwamen er weer talloze nieuwe, data-verzamelende wearables op de markt.

In september 2014 organiseerden we samen met Studium Generale de eerste Privacyrede, waarin Hans de Zwart (Bits of Freedom) zijn visie deelde op de huidige staat van de data-driven samenleving. Lees zijn rede hier terug.

Na het succes van vorig jaar maakt SETUP een traditie van de Privacyrede, omdat het een actueel en noodzakelijk onderwerp blijft. Dit jaar hebben we Hans Schnitzler uitgenodigd. Hans (1968) is filosoof, publicist en voormalig columnist voor de Volkskrant. Begin maart 2015 is zijn boek ‘Het digitale proletariaat’ verschenen bij De Bezige Bij, waarin hij scherpe kritiek biedt op de manier waarop tech-industriëlen zich de geest van internetgebruikers toeëigenen.