De Controlegroep Expositie

De Controlegroep Expositie
© Utrecht Down Under

Vrijdag 1 mei 2015

De Controlegroep Expositie

Tijd
13:00-18:00
Locatie
Utrecht | Wolvenplein
Entree
€ 6,00
Koop jouw ticket!

Geef je over en laat technologie je leven sturen: een tentoonstelling over nieuwe vormen van digitale zelfcontrole.

Met de komst van nieuwe wearables zoals Apple’s smartwatch wordt de 'quantified-self' beweging (het 24/7 meten van jezelf) mainstream. Deze gadgets beloven dat ze levenspatronen zichtbaar maken, dat ze ons kunnen voorspellen en, nog spannender, dat ze ons gedrag kunnen beïnvloeden.

SETUP stelde De Controlegroep samen, een club van geïnteresseerden die samen met kunstenaars, wetenschappers en ervaringsdeskundigen de opkomst van (zelf-)controle-technologie in praktijk gingen testen.

Tentoonstelling

Samen met vormgever Ingrid Govers heeft SETUP het project vertaald naar een expositie in de Wolvenpleingevangenis. In deze tentoonstelling zie je hoe Controlegroep-deelnemers de maand vol zelfcontrole hebben ervaren. Zijn hun levens verbeterd, of alleen maar geoptimaliseerd?

Onder Controle

De tentoonstelling maakt deel uit van een grotere tentoonstelling "Onder Controle" die wordt georganiseerd door Utrecht Down Under. 41 beeldend kunstenaars tonen hun kunstwerken in gevangenis Wolvenplein. Deze gevangenis is nu voor het eerst open voor het publiek, en is een ervaring op zich.

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 13 tot 18u. 6,- euro entree.