De Controlegroep Eindpresentaties

De Controlegroep Eindpresentaties
© SETUP

Zondag 31 mei 2015

De Controlegroep Eindpresentaties

Tijd
15:00-16:30
Locatie
Utrecht | Wolvenplein
Entree
€ 6,00

Geef je over en laat technologie je leven sturen: slotlezing van onze tentoonstelling over nieuwe vormen van zelfcontrole.

SETUP stelde De Controlegroep samen, een club van geïnteresseerden die samen met kunstenaars, wetenschappers en ervaringsdeskundigen de opkomst van (zelf-)controle-technologie in praktijk gingen testen.

Samen met vormgever Ingrid Govers heeft SETUP het project vertaald naar een expositie in de Wolvenpleingevangenis. In deze tentoonstelling zie je hoe Controlegroepdeelnemers de maand vol zelfcontrole hebben ervaren. Zijn hun levens verbeterd, of alleen geoptimaliseerd?

Slotlezing

Op 31 mei ben je van harte welkom voor de slotlezing. Met o.a. Jelte Timmer (Rathenau Instituut) hebben we het over de toekomst van zelfcontrole-apps en e-coaches. Maken we straks zelf de keuzes over ons ideale/optimale gedrag, of laten we ons in toenemende mate leiden door algoritmen? Wie bepaalt uiteindelijk wat de beste keuze is?

Programma

Het programma duurt van 15:00-16:30 en vindt plaats in de voormalige gevangenisbibliotheek naast de Controlegroep-expositie.

  • 15:00-15:15 Inleiding - door SETUP en gespreksleider Daniëlle Arets
  • 15:15-15:45 Keynote over de opkomst en toekomst van e-coaches - Jelte Timmer (Rathenau Instituut)
  • 15:45-16:05 In gesprek met De Controlegroep 1 - Anouk Mols, Carolien Postma, Leanne Wijnsma
  • 16:05-16:30 In gesprek met De Controlegroep 2 - Reint-Jan Renes, Jasper van Loenen, Jelte Timmer