Crypto Fries op Yami-Ichi

Crypto Fries op Yami-Ichi
© Sebastiaan ter Burg

Zaterdag 9 mei 2015

Crypto Fries op Yami-Ichi

Tijd
12:00
Einddatum
Zondag 10 mei 2015, 18:00
Locatie
Amsterdam | De Brakke Grond
Entree
€ 3,00
Koop jouw ticket!

Ontdek op een smakelijke manier hoe cryptografie tijdens de meest bijzondere markt van Nederland.

Cryptografie, we horen veel over het belang ervan. Maar hoe werkt het eigenlijk?

Experimenteren met frietsaus

Op de eerste Nederlandse Yami-Ichi, een markt waar kunstenaars door het internet geïnspireerde dingen verkopen, verkoop SETUP patat. Vlaamse frieten, om precies te zijn, met een bijzonder sausje. In een zeer kort experimentje met frietsaus leer je hoe het kan dat mensen een geheim kunnen uitwisselen terwijl ze worden afgeluisterd. Dat klinkt onmogelijk, maar het kan, en het vormt de basis voor alle online cryptografie. Zonder dit geheim zou je bijvoorbeeld niet kunnen internetbankieren, of berichten versturen met Whatsapp zonder dat iedereen op dezelfde wifi-hotspot mee kan genieten.

Nieuwsgierig naar cryptografie? Kijk dan ook eens op de website van onze partner Cryptodesign.org, en doe mee met de open-call om werk te tonen tijdens de Cryptodesign tentoonstelling in het MOTI in oktober.

De markt

De markt werd al eerder in Japan, Berlijn en Brussel georganiseerd. Deze Nederlandse versie wordt georganiseerd door de Brakke Grond en de kunstenaars die zijn aangesloten bij Browserbased, geleid door Jan Robert Leegte.