Crypto Design Challenge

Crypto Design Challenge
© Ondi Timoner

Vrijdag 1 mei 2015

Crypto Design Challenge

Tijd
12:00
Einddatum
Zaterdag 1 augustus 2015, 12:00
Locatie
Breda | MOTI Museum
Entree
Gratis
Meer informatie

SETUP is één van de partners in de Crypto Design Challenge. Dien t/m 1 augustus ook jouw voorstel in!

In de Crypto Design Challenge zoeken we naar inspirerende voorstellen en prototypen die het belang van veilige online communicatie onderzoeken. De beste voorstellen komen uiteindelijke terecht in een tentoonstelling in het Museum Of The Image in Breda.

Vanuit onze jaarthema's over privacy en sousveillance begrijpen wij als geen ander het belang van encryptie. Maar we weten ook dat deze fenomenen voor velen nog onbegrijpelijk en ontoegankelijk zijn. Daar ligt een rol voor ontwerpers, kunstenaars en technologen.

De uitdaging

De laatste jaren is iedereen steeds meer online en wordt informatie en beeld steeds meer digitaal opgeslagen, maar deze steeds verdere opslag van informatie heeft grote gevolgen voor onze privacy. Overheidsdiensten en bedrijven kijken erg graag mee in ons privé leven. We worden bespioneerd en weten nog niet precies wat daar de consequenties van zijn of hoe we dit kunnen veranderen. Er zijn momenteel weinig makkelijke manieren om het beveiligen van tekst en beeld mogelijk te maken.

Daar moet verandering in komen! Daarom roept het MOTI Museum i.s.m.partnerorganisaties als Waag Society, WdKA, ArtEZ en SETUP met de Crypto Design Challenge jonge designers en kunstenaars op om voor 1 augustus met nieuwe inspirerende voorstellen en plannen te ontwikkelen die het versleutelen van digitale teksten en beelden toegankelijk maken. Het beveiligen van tekst en beeld is ingewikkeld en designers houden zich er nog niet of te weinig mee bezig. Deze oproep wil dat veranderen.

Tentoonstelling

De beste voorstellen worden tijdens de Crypto Design Day gepresenteerd. In september 2015 is een selectie te zien tijdens de Crypto Design Tentoonstelling in MOTI, Museum of the Image in Breda. Ook verschijnt in het najaar het Crypto Design Manifest waarin misschien ook jouw idee een rol speelt. In de tussenperiode worden verschillende events georganiseerd in Amsterdam, Brussel en Breda: de Crypto Design Salons.