Call: Elegante Algoritmes

Call: Elegante Algoritmes
© SETUP

Donderdag 7 februari 2013

Call: Elegante Algoritmes

Tijd
17:00
Einddatum
Dinsdag 7 mei 2013, 17:00
Locatie
Den Haag | Gemeentemuseum
Entree
Gratis

Genereer Mondriaan's Victory Boogie Woogie uit code en exposeer jouw werk in het Gemeentemuseum Den Haag.

Iedereen die vierkanten op een scherm kan laten verschijnen mag meedoen tot 7 maart 2013.

Call for code

We zijn allemaal bekend met de oude ambachtslieden als klompenmakers, bezembinders, metselaars, smeden of timmermannen. Programmeren is niet anders, maar wordt nog niet als waar ambacht erkend. Elke programmeur gebruikt zijn creativiteit, kennis en inzicht om tot elegante oplossingen te verzinnen voor problemen waar wij dagelijks mee te maken hebben.

Voor de buitenstaander is dit niet te zien. Het enige wat zij te zien krijgen is een fanatieke heer of dame die lange strengen code in een computer stampen. Hier wil SETUP verandering in aan brengen.

We dagen iedereen met programmeerkennis uit om met elegante algoritmes het welbekende kunstwerk van Mondriaan Victory Boogie Woogie te genereren. Van beginnend coder tot algoritme ontwerpers of academici, iedereen mag zijn expertise tonen en alle registers open trekken om de reconstructie van 'de Nachtwacht van de twintigste eeuw' zo goed mogelijk te maken.

Het is een soort demoscene-wedstrijd waar de schoonheid voorop staat. Je werk hoeft geen 1-op-1 reproductie te zijn van het schilderij. Er wordt door de jury gekeken naar de kwaliteit en creativiteit van de achterliggende algoritmes. De schoonheid van de code staat voorop, niet het minst aantal tekens hoewel daar ook naar gekeken wordt.

Programmeren is het ambacht van de 21ste eeuw en de beste inzendingen worden in het Gemeente Museum Den Haag gepresenteerd. Het is een vakgebied waar elke beoefenaar zijn eigen expertise en slimmigheid gebruikt om unieke oplossingen te komen.

Denk je dat jij een uitzonderlijke oplossing hebt om Victory Boogie Woogie digitaal te na te maken? Stuur dan jouw oplossing voor 7 maart 2013 naar elegant@setup.nl