Subtlemob Workshop OIF 2012

Subtlemob Workshop OIF 2012

Woensdag 28 november 2012

Subtlemob Workshop OIF 2012

Tijd
10:00-17:00
Locatie
Utrecht | Stadskantoor
Entree
Gratis

Zelf een Subtlemob maken op het Open Innovatie Festival (met open source materiaal van SETUP).

"A subtlemob is an invisible flashmob, it’s like walking through a film, experienced on headphones, played out by you and hundreds of strangers. Armed with only an mp3 player this subtlemob takes you on a cinematic experience of twists and turns..." - Duncan Speakman

Met een subtlemob kun je de beleving van een openbare ruimte in een ander perspectief zetten met simpelweg een mp3-bestand. Deze is vooraf gemaakt door een team van schrijvers, acteurs, muzikanten en sound-designers waarin ze deze openbare ruimte regisseren. Ofwel tot op zekere hoogte. Anders dan een filmset heb je een stationshal niet helemaal onder controle. Er kan van alles gebeuren, en dat is juist het aantrekkelijke van een subtlemob.

Tijdens de eerste dag (maandag 26 november) van het Open Innovatie Festival spelen we de subtlemob "Verbroken verbinding." Iedereen met een mp3-speler en een koptelefoon kan zich inschrijven en beleven wat een subtlemob is. Maar daar blijft het niet bij. In deze workshop gaan we namelijk sleutelen aan de subtlemob. Omdat alle teksten, geluiden en muziekjes onder een open-source licentie zijn uitgegeven kan iedereen direct met deze subtlemob aan de slag.

Onder begeleiding van de makers (tekstschijvers, muzikanten, acteurs, sound-designers) kijken naar wat we kunnen aanpassen. Stonden sommige geluidseffecten te hard? Zou je sommige muziekstukken willen veranderen? Komen sommige dialogen niet helemaal uit de verf? Zou je een personage toe willen toevoegen? Zou je deze subtlemob ook op een andere locatie kunnen spelen?

Aan het einde van het festival spelen we nogmaals de subtlemob. Maar dit keer, de in de workshop gemaakte, versie 2.0.