Stadsdebat #3: Sociaal Ondernemerschap

Stadsdebat #3: Sociaal Ondernemerschap

Dinsdag 30 oktober 2012

Stadsdebat #3: Sociaal Ondernemerschap

Tijd
20:00-21:30
Locatie
Utrecht | Academiegebouw
Entree
Gratis
Meer informatie

Drie avonden over nieuw burgerschap, hufters en hoffelijkheid.

Drie avonden lang debatteert Studium Generale samen met Utrecht over nieuw burgerschap, met de bijbehorende verantwoordelijkheden, oplossingen op gebied van beleid en motivatie. Tijdens het derde en laatste Grote Stadsdebat op dinsdag 30 oktober staat het onderwerp 'sociaal ondernemerschap' centraal.

Nieuw burgerschap

Technologie stelt ons in staat veel andere plekken op de wereld te zien, te beleven of met mensen te communiceren. Toch is jouw identiteit grotendeels gebaseerd op de plaats waar je woont. Je buren, bekenden bij de supermarkt of andere gezichten bij culturele activiteiten in jouw buurt: jij bent onderdeel van een lokale gemeenschap. Het samen leven in een buurt betekent ook samen kijken naar hoe het beter kan en waar je anderen kunt helpen.

Omdat de landelijke overheid zich steeds meer terugtrekt, worden stad en regio meer verantwoordelijk voor het welzijn van hun inwoners. Men rekent daarbij ook op de burger zelf. Daar liggen nieuwe verantwoordelijkheden maar ook veel kansen! Het is een debat waard over hoe we hier mee om moeten gaan.
Wat denk jij?

Sociaal ondernemerschap

Op 30 oktober gaat het over sociaal ondernemerschap en innovatie. Hoe kun je ondernemend zijn met winstoogmerk en ook nog met een sociale doelstelling? Innovatielabs en lokaal actieve studenten praten over een geschikt klimaat waarin ondernemers ook kunnen groeien.

De avond over sociaal ondernemerschap is onder leiding van Pieter Hilhorst (journalist, presentator, ombudsman). Met aanwezigheid van prof. dr. Erik Stam (Utrecht University School of Economics), ir. Peter Linde (Bestuurs- en Organisatiewetenschap, UU), Thekla Teunis (oprichter Stichting Move), Peter Giesen (Volkskrant) en Geertje van Keulen (SIFE).

Jouw sociale ondernemer?

Discusseer mee tijdens een van de Grote Stadsdebatten en ontvang na afloop een unieke BurgerBadge. SETUP heeft in samenwerking met Studium Generale een 'Burgerskills app' gemaakt. Hiermee kun je skills aan 'de ideale burger' toewijzen die jij het belangrijkste acht.