Mobile Magicians

Mobile Magicians
© SETUP

Zaterdag 29 september 2012

Mobile Magicians

Tijd
12:00-15:30
Locatie
Utrecht | SETUP HQ
Entree
Gratis

Een bijeenkomst voor makers van mobiele ervaringen/verhalen om nieuwe inzichten te delen.

Waar de mobiele telefoon nu nog vooral wordt gebruikt voor 'functionele' diensten (waar is de dichtstbijzijnde pizzeria), zijn er steeds meer digitaal-creatieve makers die de mobiele telefoon juist als platform voor expressie onderzoeken. Ze creëren verhalen en ervaringen waarin mobiliteit, technologie en locatie pakkend worden samengevoegd. Ze gaan de stoffige audiotour ver voorbij.

In deze dag zoeken we met Nederlandse spelers antwoord op de vraag "wat werkt?". Wat zijn de best-practices op het gebied van verhalen vertellen in dit nieuwe landschap? Wat is er tot nu toe geleerd?

Onderwerpen

In Nederland wordt driftig met deze ontwikkelingen geëxperimenteerd. Samen zullen we aan gesprekstafels ervaringen delen rondom enkele themas:

 • Hoe maak je een ervaring zo immersief mogelijk?
  Gebruikers die buiten spelen kunnen nooit zo volledig opgaan in een ervaring zoals dat in de bioscoop wel kan, want voor je het weet loop je ergens tegenaan. Welke tactieken heb je ontwikkeld om toch de diepte in te gaan?
 • Welke verhalen werken?
  Hoe verandert de aard van een verhaal als ze aan een kaart gekoppeld wordt? Wordt elk verhaal een speurtocht?
 • In hoeverre kun en wil je je verhaal loskoppelen van een specifieke locatie?
  Duncan Speakman's Subtlemobs en ook de Wanderlust-verhalen zijn in wezen overal te beleven. Dat maakt het makkelijker om ze te vermarkten. Hoe maak je van locatie gebondenheid een voordeel?
 • Wat zijn je tools?
  Het wordt steeds makkelijker om location based-ervaringen te maken. Welke middelen gebruik je? Welke ontwikkelingen zien we op de horizon?