HackersNL #12

HackersNL #12

Donderdag 27 september 2012

HackersNL #12

Tijd
20:00-23:00
Locatie
Utrecht | SETUP HQ
Entree
Gratis
Reserveer nu!

HackersNL is een avond voor techneuten, nerds & aanverwanten om kennis en know-how rondom technologie te delen.

Onder de naam HackersNL is er elke laatste donderdag van de maand een informele bijeenkomst voor techneuten, nerds en aanverwanten in hartje Utrecht. Doel van de avond is om kennis, ideeën en ervaringen uit te wisselen rondom technologie.

Programma

1 minuut door jou

Iedere aanwezige krijgt 1 minuut de tijd om zichzelf voor te stellen of om een interessant project, idee of anekdote te vertellen.

MaKey MaKey!

MaKey Makey is een "invention kit" waarmee iedereen heel eenvoudig allerlei objecten om kan bouwen tot touchpads om bijvoorbeeld games mee te besturen. Het was een groot succes op Kickstarter en wordt nu net uitgeleverd. Marrije Schaake & Jules Verkade laten zien hoe simpel je Makey Makey aansluit op je computer en welke maffe dingen je er mee kunt doen.

2 weten meer dan 1

Door de informatierevolutie op het internet is de noodzaak ontstaan om anders naar innovatie en productontwikkeling te kijken. Twee weten daarbij meer dan een. Hoe ga je om met het delen van bepaalde aspecten van je product terwijl je anderzijds je product wenst te beschermen tegen bijvoorbeeld copycats? Hoe kan de bescherming van merken en Intellectuele Eigendom hierbij helpen, en welke beperkingen kom je hierbij tegen. Peter Keppels praat je hierover bij.