Face Detection Playground

Face Detection Playground
© SETUP

Zaterdag 13 oktober 2012

Face Detection Playground

Tijd
11:00-17:00
Locatie
Utrecht | SETUP HQ
Entree
Gratis

Open call voor een hands-on workshop waarin we vers New Aesthetic werk maken.

De maanden oktober en november staan bij SETUP in het teken van "The New Aesthetic": ofwel de wereld gezien door de ogen van de computer. We organiseren onder andere de expositie Coded perception. Daarin tonen we bestaande werken (zoals 'eyecode' van Golan Levin), maar we willen ons publiek ook graag vers New Aesthetic-werk laten zien.

We have moneys

In de spirit van Even Roth's "Good projects take a year, great projects only take a weekend" organiseren we zaterdag 13 oktober de "Face Detection Playground", waarin we samen aan New Aesthetic werken bouwen. Aan het einde van de dag kijken we welke projecten, tegen een symbolische vergoeding van 512 euro, met een beetje polijsten ook op de tentoonstelling getoond kunnen worden.

Dus, ben je kunstenaar, creative coder, interaction designer, grafisch ontwerper, of data-miner, en lijkt het je interessant om een dag lang samen met anderen te bouwen aan nieuw werk? Dan ben je zaterdag 13 oktober van harte uitgenodigd voor de Face Detection Playground.

Planning

  • 11:00 Inloop, koffie thee en koekjes
  • 11:15 Introductie van The New Aesthetic
  • 11:20 Introductie van aanwezigen (1 minuut per persoon)
  • 11:40 brainstorm over mogelijke speed-projectjes
  • 12:20 Lunch
  • 12:40 Aan de slag
  • 16:30 Presentatie en evaluatie, selecteren winnaars.
  • 17:00 Klaar

Meenemen
Meem laptops, webcams, tablets en andere leuke dingen mee. Beamers hebben we.

Aanmelden
Stuur een email met daarin een korte beschrijving van je werk en je skills naar danielle@setup.nl.

Voor de workshop is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en ook is het budget voor het maken van nieuwe werken natuurlijk niet eindeloos. Mochten er veel aanmeldingen zijn dan houden wij ons het voorrecht om, op basis van inhoudelijke, artistieke en praktische gronden, deelnemers wel of niet uit te nodigen. Er kunnen aan deze Open Call geen rechten ontleend worden. Eventuele rechtenkwesties worden tijdens het evenement in goed overleg afgestemd, waarbij als uitgangspunt geldt dat de maker eigenaar blijft van zijn of haar eigen creaties en dat SETUP het recht heeft om de ingediende creaties gedurende de maanden oktober en november te exposeren in de Oudegracht 183.

Deze workshop is deel van SETUP's onderzoek naar 'The Black Box', waarin we bekijken hoe we in ons dagelijks leven steeds vaker te maken krijgen met slimme computer programma's die zelfstandig keuzes maken.