Diensten

SETUP Diensten
SETUP werkt veelvuldig in opdracht van bedrijven, overheidsorganisaties, musea en onderwijsinstellingen.

Naast haar cultureel-maatschappelijke activiteitenprogramma werkt SETUP veelvuldig in opdracht van bedrijven, overheidsorganisaties, musea en onderwijsinstellingen.

We bieden verschillende workshopformats aan, waaronder:

​De toekomst verbeelden in de workshop 'DIY VR'

In deze workshop gaan deelnemers aan de slag met het aanpassen van 360-graden-foto’s. Boek deze workshop als je festivalbezoekers op digitaal-creatieve manier over het festival van de toekomst wilt laten nadenken of stadsbewoners over de toekomst van een straat, plein of gebied.

Kritisch-hilarisch ontwerpen in de workshop 'Louche Apparaten'

In deze workshop ervaar je de kansen en bedreigingen van het Internet of Things. Hoe ziet een huiskamer of stad vol pratende apparaten eruit? En hebben al die apparaten alleen maar goede bedoelingen? Deelnemers leren hoe je een koffiemachine of bladblazer aan het internet koppelt en ontwerpen zelf toekomstscenario’s voor een wereld vol met internet verbonden apparaten.

Datadiscriminatie ervaren in 'De Nationale Verjaardagskalender'

Vanaf begin 2015 werkt SETUP aan een dubieuze database van alle Nederlanders. In de installatie 'De kans dat jij erbij bent, is ons bekend' laten theatermakers Margit Odems en Ingrid Govers je ervaren hoe big data tot verschillende ethische dilemma's leiden. 

In gesprek over de datagedreven samenleving tijdens een 'Data Diner'

Big data en andere digitale technologie veranderen de manier waarop we werken, daten en eten. Tijdens een 'Data Diner' proef je met kenners en collega's van zowel de kansen als de subtiele en minder subtiele vragen die informatisering oproept. 

Deze workshops zijn bij SETUP in verschillende samenstellingen te boeken als dagvullende programma's of als (inloop)workshops op congressen en festivals. Neem contact met ons op voor meer informatie over de kosten en mogelijkheden. 

Evenementen op maat

© SETUP
SETUP ontwikkelde een 3d-werkplaats voor het Centraal Museum

Naast het vaste aanbod ontwikkelt SETUP evenementen op maat voor onder andere De Belastingdienst, Gemeente Utrecht en Centraal Museum. Bekijk het aanbod via de tab 'Evenementen'. 

Educatieprogramma's op maat

Op het Globe College traint SETUP docenten op het integreren van digitaal-creatieve vaardigheden in het lesprogramma.

SETUP ontwikkelt educatieprogramma's voor onder andere het Globe College, Cubiss, Bibliotheek Utrecht en Informatica Actief. Soms staan we zelf voor de klas, maar meestal trainen we docenten. Bekijk het aanbod via de tab 'Educatie'. 

Expertise op maat

© Tijmen Schep
SETUP-medewerker Tijmen Schep schreef in samenwerking met MOTI het boek Design My Privacy

Bij SETUP zijn zowel jonge als meer ervaren medewerkers actief met veel kennis op het gebied van technologie en digitale cultuur. Zij deden deze kennis op bij verschillende masteropleidingen, tijdens zes jaar SETUP en bij verschillende andere werkgevers. Regelmatig worden we gevraagd om deze kennis over te dragen middels presentaties, gastcolleges, adviesrapporten en publicaties. Bekijk het aanbod via de tab 'Expertise'. 

Neem voor meer informatie contact op met Tom van de Wetering of Ellen Bijsterbosch. 

Tom tom@setup.nl Tel: 06-43563763
Ellen ellen@setup.nl Tel: 06-17382974