Kom borrelen en netwerken bij de Makers Meet & Eat!

  • Artikel

Van fotografie en programmeren tot illustreren en meer: de Makers Meet & Eat is hét jaarlijkse netwerkevenement voor iedereen in de (digitale) kunst en cultuur. Dit jaar heeft SETUP de eer om deze middag te hosten. Benieuwd wat je kunt verwachten? Lees snel verder!

Samen met IMPAKT, Creative Coding Utrecht, RAUM, HKU en Studio Camera organiseren we elk jaar een middag waar netwerken centraal staat. Een middag om samen te komen, verhalen uit te wisselen en elkaar te inspireren. Vanuit verschillende disciplines presenteren makers hun werk, onderzoeksmethoden en bevindingen. Dé kans om een kijkje in de keuken te nemen dus.

Makers aan het woord

Elke organiserende partij nodigt een aantal makers uit met wie zij samen hebben gewerkt, of waarvan zij vinden dat deze maker een interessant verhaal te vertellen heeft. Ook dit jaar zijn de tafels weer gevuld met 15 enthousiaste makers uit verschillende disciplines die wat komen vertellen.

Uiteraard hebben wij bij SETUP ook weer een aantal makers uit de hoge hoed getoverd met wie wij samen hebben gewerkt of met wie wij nog een fijne samenwerking aan het opstarten zijn. Zo zijn wij de afgelopen tijd druk geweest met het PROJECT DODO, begonnen we met de zoektocht naar Talentvolle Gemeenten en zetten we de eerste stapjes in ons project ‘core nature’. Daarin werken wij samen met een aantal makers die wij tijdens de Makers Meet & Eat graag voor jou aan tafel zetten.

Benieuwd wie dat zijn? Lees hieronder meer over de makers en hun werk.

Cathalijne Smulders
Cathalijne Smulders rondde haar artistieke opleiding af aan het Sandberg Instituut, waar ze een onderzoeksmaster deed over de relatie tussen kunst en zorg. Haar sociale kunstpraktijk omvat langzame, gezamenlijke ontwerp-processen in verschillende niet-kunstzinnige omgevingen (zorg, onderwijs, duurzame landbouw). Ze creëerde onder andere werk samen met mensen met schizofrenie, autisme of spasticiteit, vluchtelingenkinderen, dove kinderen, hedendaagse dansers en kinderen met een ernstige meervoudige beperking. Op dit moment verkennen wij samen met Cathalijne hoe kunstenaars gemeenten kunnen helpen.
Cathalijne Smulders
Marissa Memelink
Marissa Memelink is onderzoeker en moderator in het werkveld van kunst, wetenschap en technologie, met een focus op computational creativity en generative art. Als ontwerpend onderzoeker is Marissa werkzaam bij SETUP, waar ze samen met makers, experts (en publiek) op een beeldende manier de impact van technologie op de maatschappij verkent. Met PROJECT DODO onderzoekt ze het fenomeen van tech-solutionisme: de neiging om alle problemen op te willen lossen, en dan het liefst met technologie. Waar komt die neiging toch vandaan?
Marissa Memelink

Maar dat is nog niet alles

Zo schuiven wij ook Serv Wiemers naar voren deze Makers Meet & Eat. Serv Wiemers schrijft (non-fictie)boeken en publiceert artikelen over politiek, mensenrechten, China en inheemse volken. Samen met Open State Foundation, waar Serv directeur is, organiseerden we eerder al de SOS Tech Awards waar we 4 awards uitreikten voor transparantie en verantwoordelijkheid in de digitale samenleving. Nu hebben we met Serv vooronderzoek gedaan naar biodiversiteitsdata. Welke politieke ideeën zitten er in deze data, welke aannames? Dit is het raamwerk geworden van ons Core Nature project wat op dit moment in ontwikkeling is.

Genoeg interessante verhalen dus. Naast deze 3 makers die wij naar voren schuiven, staan er nog 12 andere namen op de lijst. Aan jou de keuze waar je aanschuift!

Wild Card tafel
Heb jij zelf een project of werk wat je wilt delen? Pak dan je kans aan onze “wild card” tafel. Inspireer anderen met jouw werk en laat zien wat jou drijft. Of je nu al jaren onderweg bent of een beginnende maker, iedereen is welkom om een verhaal te vertellen.

Borrel en eten

Na een middag vol inspiratie en nieuwe connecties, sluiten we af met een gezellige borrel en een hapje eten. Het perfecte moment om na te praten en gedachten uit te wisselen. Kortom, het belooft weer een gezellige middag voor ontmoeting, uitwisseling en tricks of the trade. Dus scoor jouw ticket nu!