AI-smartlappenworkshop

AI-smartlappenworkshop

De smartlap is het toonbeeld van spijt en rauwe, menselijke emotie. Kan een algoritme dit doorgronden en een smartlap generen met een échte snik? Met het smartlappen-algoritme van SETUP schrijft iedereen zijn eigen levenslied!

AI-smartlappenworkshop @ SETUP Cultuurterras bij de Nijverheid

In een intieme schrijfsessie van 1 uur, leer je het algoritme kennen en schrijf je samen met het algoritme onder het genot van een glas bier en een bitterbal jouw zelfgemaakte tranentrekker. Maar hoe leg je aan een AI uit welke emotie jij wil horen? 

Samenwerken met AI

Een kunstmatig intelligent systeem kan zo ver kijken als de input die het heeft. Het smartlappen algoritme van SETUP is daarom getraind op de beste Hollandse smartlappen en kent het genre op haar duimpje. Patronen herkennen en voorspellen kan een AI dus als geen ander, maar betekenisvolle output genereren is een stuk moeilijker. Dit is waar de zoektocht naar de perfecte samenwerking tussen mens en AI begint. Krijgen jullie samen de zaal plat?

© Bas de Meijer

Achtergrond

Vanuit de belofte dat technologie ons overal bij kan helpen, onderzochten we in 2020 of een AI een waardevolle partner zou kunnen zijn bij het schrijven van een emotioneel lied zoals een smartlap. In samenwerking met AI-onderzoeker en muzikant Janne Spijkervet, Manfred Jongenelis en smartlappencollectief Pure Ellende ontstond daar een ode aan de snik, een succesvolle smartlap vol bloed zweet en tranen.

Makers

  • Marissa Memelink (SETUP)
  • Casper de Jong (SETUP)

Meer info

De AI-Smartlappenworkshop tourt door het land! Wil je een tussenstop boeken, neem dan contact met ons op via communicatie@setup.nl